İSTANBUL / GAZİOSMANPASA - Şükrü Yemenicioğlu Anaokulu

16 EKİM 2023 PAZARTESİ GÜNÜ OKUL AİLE BİRLİĞİ GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILACAKTIR.

ŞÜKRÜ YEMENİCİOĞLU ANAOKULU

2023-2024 EĞİTİMÖĞRETİMYILIOKULAİLEBİRLİĞİGENELKURULÇAĞRISI

Okul AileBirliğiGenel KurulToplantısıaşağıdakigündemigörüşmeküzere16  Ekim2023Pazartesi   günü saat 13.30 'da okulumuz toplantı salonundayapılacaktır. Okul Aile Birliği Başkanı olmak isteyenlerin toplamda 5 kişi olacak şekilde ekiplerini kurarak, toplantı günü oylamaya katılmaları gerekmektedir. Çoğunluk sağlanamadığı takdirde toplantı 20  Ekim Cuma günü aynı yer ve saatte tekrar yapılacaktır.

Gündem:

1-              Açılış,yoklama,Saygıduruşu,İstiklalMarşı

2-              Genelkurulbaşkanlıkdivanıseçimi

3-              Okul müdürünün konuşması

4-              Okul aile birliği yönetmeliğinin okunması

5-              Yönetimkurulufaaliyetraporununokunması

6-              Yönetimkurulugelir-giderlerinin(bilanço)okunması

7-              Yenidönemyönetim ( 5 Asil – 5 Yedek) vedenetimkurullarının  (3 Asil-3 Yedek) seçimi

8-              Yönetimkurulunaokulihtiyaçlarınınteminiiçinparatoplamaveharcamayetkisinin verilmesi

9-              Dilekvetemenniler

Eğitim - öğretim salt öğretmen ve öğrenci arasında gerçekleşen bir etkileşim değildir. Bu yetersiz etkileşim aile ile iletişimin sağlanması ile tamamlanır. Gerçek, kaliteli bir eğitimin vazgeçilmez ögesi olanaileleri de mutlaka eğitim - öğretimin içine katmalıyız. Öğrenciyi tanımada, yönlendirmede, yeteneğini ve kapasitesini artırmada mutlaka aileyle iş birliğinegidilmelidir. Bunu sağlayabilmek için, çok çeşitli vesilelerle ailelerin okula gelmesi, öğrenci sorunlarını paylaşması, öğretmen ve yöneticiler ile ortakkararlar geliştirmesi ve çocuğunun başarısı için rol alması ve katkıda bulunması sağlanmalıdır.

Öğrencinin okuldaki gelişimi ailenin eğitime verdiği önem ile ilişkilidir. Aile-okul işbirliğinin iki avantajıvardır. Birincisi,aileninokula veöğrenciyegösterdiğiilgi öğrencininmotivasyonunusağlar.İkincisiise, okulun yapısını, değerlerini ve standartlarını tanıyan aileler çocuklarını daha iyi yönlendirebilirler.

Okul-aile iş birliği öğrenci başarısının artması, katılım, güdülenme, kendine güven ve davranışların değişmesini sağlamaktadır. Ayrıca çocukların okul ve öğretmenlere ilişkin olumlu tutumlar geliştirilmesinde de aile katılımı temel bir araçtır.

Çocukları ile ilgilenen, sorunlarını çözmeye çalışan, okulla iş birliğini geliştiren ailelerin çocuklarının başarısı, ilgilenmeyen ailelere göre çok daha yüksektir. Okulun etkililiği ve öğrencinin sosyal, duygusal ve akademik açıdan gelişmesi ve başarılı olması açısından okul aile iş birliği son derecede önemli görülmektedir.Bu nedenlerle yapılacak toplantıya tüm velilerimizin katılması gerekmektedir. Tüm velilerimizi toplantıya bekliyoruz.

Saygılarımla…

Figen ODABAŞIOĞLU